Life form Soil projekt képzési mobilitása Szlovákia

A képzési mobilitás résztvevőinek bemutatták praktikus és inspiráló módon önkormányzatok, az iskolák és a magáncégek közterületeinek és a földjeinek jobb kihasználását. A tréning mobilitás egy sor gyakorlati képzésből ált amelyeket a Ecocentre SOSNA, székhelyén projektpartnerek (PIRKAN Helmi, HDRA és Inspiráció) teszteletek és előadássorozatból amleyek kreatív megközelítéseket a helyi erőforrások felhasználását – különösen a ki nem használt hulladékot vagy földet céllozták. Nyereség termelése a fel nem használt földből, szociális gazdaságok, az iskola, a közösség és a terápiás kertek, helyi élelmiszer, az újrahasznosítás és a zéró hulladék társadalom témák kerültek megvitatásra a képzés során.

A helyi önkormányzatok képviselőinek, iskolavezetőknek, civil szervezeteknek, állami és magán intézményeknek, valamint a mezőgazdasági termelők és vállalkozóknak lehetősége volt meghallgatni érdekes megoldásokat nemcsak Szlovákiából hanem a különböző EU-országokból is.

A legérdekesebb előadásokat bemutata Gombita Péter aki létrehozott szociális gazdaságot a hajléktalan emberek részére, sikeres polgármester és vezető Vladimíra Ledecký aki jó példa a sikeres üzleti vállalatról Spišský Hrhovon. Zuzana Hudeková bemutatatta a természethez közeli zöldterületek karbantartását kapcsolatban az éghajlatváltozással. Innovatív és gyakorlati projektek, mint például az helyi bioélelmiszerek ellátása, „ nagymama kosara“ terápiás kert Ryton biokertekben az Egyesült Királyságba, illetve a sikeres közösségi mezőgazdasági Pólyán válallkozás Magyarországról.
A programba két természetes kert látogattása is volt rendezve, valamint működő példák a hulladék anyagok felhasználása az építőiparban vagy játszóterek és közterületek bevezetésére. Az utolsó napon a képzés mobilitás hatásának értékelésére és a képzési modulok frisítésére szentelték.

Life form Soil projekt képzési mobilitása Szlovákia