(English) 1st Kick-off meeting

Az “Élet a talajból” című projekt azt a széles körben hozzáférhető erőforrást kívánja hasznosítani, mely a földi életet szolgálja az emberi társadalom kezdetei óta és amely gyakran figyelmen kívül hagyott és kihasználatlan – a talajt.
A projekt olyan földművelési, különféle mezőgazdasági, műveléstechnikai és növénytermesztési társadalmi vállalkozásokon tesztelt innovatív képzési folyamatot kíván fejleszteni és kipróbálni, amely első kézből fogja informálni, motiválni, ösztönözni és képezni a helyi hatóságok képviselőit és a többi célcsoportot, hogy megváltozzon a földhöz való viszonyuk és közvetett módon ösztönzi és motiválja a társadalom veszélyeztetett csoportjait. Lehetővé teszi számukra alapvető készségek és értékes tapasztalatok megszerzését különféle területeken, úgy mint a kommunikáció, a nevelés, a vidékfejlesztés, a közösségi vállalkozás, gyakorlati földművelés és élelmiszer feldolgozás. Ezek által szert tehetnek függetlenségre, önbecsülésre és méltóságra. Mindezt energiatakarékos, környezetbarát módon, szennyezések nélkül megvalósítva, valamint menedzsment ismeretekkel kiegészítve (egyszerű projektek előkészítése, beleértve a menedzsmentjüket, a könyvelést, a monitoringot és az értékelést egyaránt) sajátíthatják el.
A kétéves projektet, melyet az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja, a szlovákiai Sosna Egyesület koordinálja és további nyolc európai országból vesznek részt benne partnerek. A projektnyitó találkozónak 2015. október 20-21-én a sároskisfalui Sosna Ökocentrum (Družstevná pri Hornáde, Okružná 17., Szlovákia) adott otthont.

(English) 1st Kick-off meeting

Vélemény, hozzászólás?